Слабкі місця організму – верхівки легень, нервова система і м’язи ключично-плечового поясу.
У Близнюків вроджений інстинкт до всього корисного в харчуванні. Їм достатньо прислухатися до сигналів свого організму, щоб не робити серйозних помилок у дієті. Близнюкам показана енергетично багата їжа, але не засчет жирів і вуглеводів. Солодощів і жирних продуктів краще уникати. Гарні продукти, що містять підвищену кількість білка – яйця, сир, горіхи. Фундук корисний Близнюкам ще й тому, що він зміцнює бронхи і підвищує імунітет до легеневих захворювань. Енергію для мозку Близнюкам краще черпати зі злаків – каші всіх сортів, горохові та квасолеві страви їм корисні. Для заспокоєння нервів і підтримки роботи нервової системи Близнюки потребують підвищеному споживанні калію і вітамінів групи B. Природними джерелами калію є капуста, картопля, інжир, родзинки, баклажани, кабачки. Овочів потрібно їсти якомога більше, тваринну їжу – не частіше одного разу на день, а то і рідше. Необхідно забути про торти, тістечка і алкогольні напої. Не слід наїдатися на ніч, можна обмежитися склянкою кефіру перед сном. У періоди нервових навантажень у Близнюків порушується кальцієвий обмін, тому в період напруженої роботи бажано збагатити раціон кисломолочними продуктами, сиром. З фруктів близнюкам найбільш корисні південні плоди. Необхідно подбати про достатньому надходженні в організм кремнію – його багато в кропиві, горця пташиного (гусяча травичка) і в хвоще. Мінеральна вода, багата кремнієм, – боржомі.
Клітинна енергетична сіль Близнюків – хлорид калію, зміцнює імунітет, сприяє побудові міцної нервової системи і поліпшуючий настрій при депресіях. Їм багаті арахіс, кабачки, баклажани, виноград, груші, оливки.
Навесні Близнюкам показана заспокійлива дієта: поменше кави, гострих приправ, гірчиці.