В обмінних процесах у риб слабкою ланкою є знешкодження отрут (детоксикація) і видалення шлаків. Тому Риби частіше за інших отримують харчові отруєння. Показано зменшене споживання м’яса (особливо темних сортів) і цукру. Можуть бути ускладнення від надмірної кількості рідини, що випивається. Краще відмовитися від усього смаженого, від підливок, соусів, які містять тваринні жири і їдкі прянощі. Показано вживання борошняних виробів, каш із неободранного зерна, рису. З фруктів слід виьірать найбільш багаті фосфатами і залізом – виноград, яблука (краще зі шкіркою, якщо їх не бризкали інсектицидами), горіхи, гранати. Непогано їм клацати соняшникове насіння. З ранніх овочів приділити увагу редису. Енергетичні солі Риб – сульфат калію (будь-яка мінеральна вода), і фосфат заліза (гречка, айва, шипшина).