Слабкі місця організму – травна система і лімфообразованіе, особливо в грудних залозах. Висока помисливість і дивовижна здатність тягнутися в їжі до того, що йому шкідливо, робить необхідної для Рака сувору дисципліну в дієті.
Слід уникати продуктів, що викликають бродіння або печіння в шлунку. Спиртне і пиво небажані, так само як і кондитерські вироби. Наголос потрібно зробити на рибу, злаки, кисломолочні продукти, краще всього вживаючи їх окремо, не змішуючи в шлунку. Їжа повинна бути добре приготовленою. Ідеальні малі і часті прийоми їжі, бажано рідкої, що складається в основному з супів, переважно овочевих. Обережно підходити до вживання сирих овочів і кислих фруктів.
Відразу після їжі не слід пити солодкий чай або солодові напої. Сильно охолоджені напої Раку теж протипоказані. Виключається прийом їжі в нервовій, дратівливою обстановці. Смаженого краще не вживати. М’ясо, виключно біле – духове або запечене, риба – відварна. При вживанні в їжу молюсків, раків, крабів Рак повинен рахуватися з можливістю алергічної реакції. Йому необхідний селен, натуральними джерелами якого є сірчисті мінеральні води, часник.
Енергетична сіль – фторид кальцію, який відіграє важливу роль у регуляції водно-сольового балансу організму. Джерелами фтору є морські продукти (включаючи рибу) і чай.