Слабкі місця організму – серце, великі кровоносні судини, спинний мозок, щитовидна залоза.
У харчуванні Лев дозволяє собі зайве, тому повинен стежити за своєю вагою. Він потребує в дієті, багатої білками, але бідній вуглеводами, крохмалем. Йому слід уникати всіх продуктів, які сприяють відкладенню холестеринових бляшок на стінках кровоносних судин, в першу чергу жирної їжі, темного м’яса, алкогольних напоїв та кондитерських виробів. Для регуляції рівня холестерину в крові корисно частіше вживати у стравах маслини. Для підтримки серцевого м’яза Лев потребує підвищеному споживанні калію (інжир, ізюм, сухофрукти, картопля, баклажани, кабачки) і періодичному питво настою квіток і ягід глоду. В меню можуть бути присутніми біле м’ясо (запечене або відварне), молочні продукти, яйця, бобові. Обов’язково включення в дієту цибулі, часнику, селери, пастернаку. Сливи, горох і апельсини, що знімають нервову напругу, – кращі з фруктів для Лева. З овочів бажано вибирати ті, у яких клітковина погрубее (щоб уникнути запорів).
Енергетична сіль Лева – фосфат магнію, що нормалізує стан нервової системи і зберігає молодість. Як такої, фосфат магнію міститься в крупах – гречаної, вівсяної, пшоні. Звичайна наша дієта бідна магнієм, найбільші його кількості містяться в какао та сої, менше його в гречаній каші, вівсяних пластівцях («Геркулес»), квасолі, горосі, арахісі, житньому хлібі. Фосфор в достатній кількості надходить в організм з рибою, білками злаків і бобових і жовтком яйця.